Lening oversluiten

Veel mensen hebben duurdere leningen dan nodig is. Met andere woorden, ze hebben te hoge maandlasten, waar ze aan het begin van de lening nog niet bij hadden stilgestaan. Toch hoef je je in dit geval niet druk te maken. Het is namelijk vaak mogelijk om een lening te oversluiten. Dit houdt in dat je eigenlijk stopt met je huidige lening en overstapt op een andere. Het resultaat is dat je vaak minder lang hoeft af te lossen of zelfs lagere maandlasten hebt. Wil je een lening oversluiten? Dan kan KredietSpotter je daar mee helpen. Op deze pagina lees je meer over hoe het in zijn werk gaat.

Hoe gaat een lening oversluiten in zijn werk?

Als eerste ga je 'nieuwe' leningen vergelijken om er achter te komen wat wél de beste lening voor jou is. Een goede manier om dit te doen is door op KredietSpotter een offerte aan te vragen. Je krijgt dan informatie over andere leningen. Je zit dan nog niet vast aan deze leningen - het is vrijblijvend - maar je kunt rustig de tijd nemen om een keuze te maken. Heb je een kredietverstrekker gekozen? Dan kun je de overeenkomst tekenen en opsturen naar deze geld verstrekker. Wat er dan gebeurt is afhankelijk van de verstrekker. Sommige zullen de bestaande lening aflossen, waarna je bij hen de nieuwe lening aangaat. Andere kredietverstrekkers geven je het geld om zelf de bestaande lening af te lossen. Zo stap je als het ware over op gunstigere voorwaarden.

Kredietspotter

De voorwaarden

Het aflossen van een bestaande lening is in de meeste gevallen mogelijk zonder boete. Dit geldt bijvoorbeeld voor doorlopend krediet. Ben je er niet helemaal zeker over, dan kun je bij de lening overeenkomst kijken of je nieuwe lening boetevrij aflossen mogelijk maakt. Is het aflossen niet boetevrij, dan zal de boete echter hoogstens 1% van het geleende bedrag zijn. Bij een persoonlijke lening is het bijvoorbeeld wél zo dat de aflossing meestal mét boete is.

Hoe wordt besloten of het is toegestaan?

Het doorgeven van persoonlijke gegevens bij het aanvragen van je offerte doe je niet voor niets. KredietSpotter bekijkt aan de hand van deze gegevens of je in aanmerking komt voor een lening bij een verstrekker. Hierbij wordt gekeken naar onder andere je inkomsten en lasten en of je al dan niet een Bureau Krediet Registratie hebt. Is dit laatste het geval, dan is het alsnog mogelijk om in sommige gevallen krediet te krijgen. Wil je ene lening oversluiten, dan is er een hoge kans van slagen. Je hebt namelijk al eens eerder van een andere verstrekker een lening gekregen, en verschillende kredietverstrekkers gebruiken ongeveer dezelfde criteria voor acceptatie. Let op! Geld lenen kost geld!

Voordelen van KredietSpotter

  • Verantwoord lenen - KredietSpotter streeft ernaar lenen zo verantwoord mogelijk te maken
  • Oversluiten - je kunt gemakkelijk een bestaande lening oversluiten. Dit kan er voor zorgen dat je lening sneller is afgelost of een lagere rente heeft
  • BKR - Negatieve BKR registratie? Ook dan kun je bij KredietSpotter gerust vergelijken